Hjemmelavet ginger beer – 1. forsøg

Hjemmelavet ginger beer – 1. forsøg

Findes der noget bedre end en iskold drink på en varm sommerdag? Næppe. For tiden kan udsigten til varme sommerdage dog virke uendelig lang. Det betyder til gengæld, at da har god tid til at øve dig, så du kan være sikker på at servere sommerens allerbedste drinks.

Grundlæggende mener jeg, at en sommerdrik skal have to særlige egenskaber. Den skal være kold, og den skal være forfriskende. Den første del kan klares forholdsvis nemt. Det kræver blot at man har noget is, og gerne masser af det. Den sidste del behøver ikke at være meget sværere. Lidt citrus noter og syre, så er du allerede meget godt på vej.

En sommerdrik, der virkelig har hittet de sidste par år, er Dark’N’Stormy. Det betyder dog også, at der er en vis fare for, at der er en ny sherif i byen, og at Dark’N’Stormy bliver skubbet helt ud i kulden. Ikke desto mindre vælger jeg at gå med netop denne drink af den simple årsag, at den simpelthen smager hamrende godt.

En Dark’N’Stormy består i sin enkelthed af tre ingredienser: mørk rom, lime og ginger beer. Min opskrift på Dark’N’Stormy må du dog vente på lidt endnu.

Udspringer nemlig af en helt anden idé. Hvordan kan man lave sin egen ginger beer? Så jeg begyndte at søge på nettet efter opskrifter og fremgangsmåde, og det det viste sig hurtigt at være ret nemt. Forrige weekend bestilte jeg derfor lidt champagnegær fra hjemmeproduktion.dk, og i weekenden var jeg derfor klar til at kaste mig ud i min første omgang ginger beer.

 

Hjemmelavet ginger beer - 1. forsøg
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: Drikke
Serves: 1,3 liter
Ingredients
Ingredienser
  • 40 gram ingefær
  • 1½ dl rørsukker
  • 1 tsk citronsyre
  • ¼ tsk champagnegær
  • 1,3 liter vand
Udstyr
  • 1 blød plastflaske
Instructions
  1. Kør ingefæren gennem juiceren
    (Har du ikke en juicer, kan du rive ingefæren fint)
  2. Hæld ingefær, sukker, citronsyre og vand op i plastflasken
    (bruger du revet ingefær skal den nu trække nogle timer, hvorefter du sigter den)
  3. Tilsæt champagnegær
  4. Klem den resterende luft ud af flasken og skru låget godt på
  5. Flasken skal nu stå til gæring ved 15-30 grader i 1-2 døgn.
    Du skal løbende trykke på flasken for at undersøge trykket.
  6. Når flasken er godt hård, sættes den på køl, hvorved gæringen bremses.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *