Hurtig pulled pork – eller bare braiseret gris

Hurtig pulled pork – eller bare braiseret gris

Hold op, hvor har man spist sig gennem meget pulled pork de seneste par år. Man kan vel nærmest tale om en moderne klassiker. Og bevares, det er der da selvfølgelig en grund til; Det smager jo forbandet godt. “Problemet” med pulled pork er dog bare, at det tager så urimelig lang tid at lave – tid, der kan være svær at finde frem i en travl hverdag. Men hvad gør man så, hvis man gerne vil have pulled pork, men ikke lige har de 12+ timer, som den slags tager? – Og nej, svaret vil aldrig være at købe den færdigproducerede pulled pork af tvivlsom kvalitet, som du finder i køledisken. Man laver derimod det næstbedste, nemlig en hurtig pulled pork. Bevares, grillentusiasterne vil nok fare i flint og påstå, at man ikke kan speede en pulled pork op, og jeg vil da delvist give dem ret. Så lad os da bare kalde en spade for en spade, og indrømme at dette “blot” er en braiseret nakkefilet.

At tilberede kødet på denne måde er dog ikke helt omkostningsfrit. Du misser nemlig den velkendte bark/skorpe, som man kender fra rigtig pulled pork. Men det er altså et offer, som jeg er villig til at bringe, når jeg til gengæld kan sænke tilberedningstiden til en 3-4 timer.

I denne opskrift har jeg valgt at gøre brug af “de klassiske” pulled pork krydderier. Resultatet er derfor som de fleste kender pulled pork (Jeg vil faktisk vædde med, at de fleste ikke ville opdage, at der er tale om en turbo udgave). Denne egner sig hamrende godt i en klassisk pulled pork burger med coleslaw og barbecue sauce. Skulle du føle dig modig en dag, vil jeg på det varmeste opfordre dig til at skifte krydderierne ud og eksempelvis bruge kødet i  en taco som Timm Vladimir gør det her.

Denne opskrift tager udgangspunkt i 2 kilo nakkefilet, da det oftest er ca. den størrelse du finder i køledisken. Skulle du finde en halv nakkefilet justerer du naturligvis bare mængden af krydderi en smule.. psst.. Faktisk tror jeg, at denne opskrift vil være mere tilgivende end den klassiske pulled pork, når mængden bliver mindre..



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *